top of page
Annabel%20tennis%20_edited.jpg

Tennislessen voor kinderen - WINTER

We organiseren tennislessen voor kinderen vanaf 3 jaar.
De lessen starten eind september en lopen tot eind maart.

De kinderen leren al spelend tennissen, stap voor stap op een aangepast terrein met een ander type bal, van tennisspelletjes tot echt tennis spelen met en tegen elkaar.
Ze worden onderverdeeld in verschillende categorieën volgens de 5 vaardigheidsniveaus van tennis Vlaanderen die telkens een andere kleur hebben.

Kids: Producten
Kastaar tennis per kleur.jpg

 Witte Kastaar 
(3 en 4 jaar)

In deze lessen gaan de kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Een goede én vooral leuke voorbereiding op de verdere tennisontwikkeling. We gebruiken verschillende balsoorten (ballonnen, mousse ballen, …).Een leuke introductie in de tennissport en je zal merken dat kleuters na 'wit' een serieus streepje voor hebben om te evolueren in de volgende kleuren.

Het kidstennispakket wit omvat:
- 20 X 1 lesuur in de week in groep
- Deelname aan 2 kidsdays*
- Gebruik rackets en material
Prijs: 250 euro

De lessen gaan door op zaterdag 

Kastaar wit.jpg
Kids: Tekst

Blauwe Kastaar
( 5 en 6 jaar)

De kinderen beleven het eerste tennisplezier dankzij toffe basisoefeningen met de rode softbal. Ze leren op een speelse manier de technische vaardigheden van het tennisspel. Uiteraard staat 'Fun' ook centraal in deze lessen. De blauwe Kastaars spelen op een kleiner aangepast terrein over de breedte van het enkelterrein.
*NIEUW* We geven de kinderen naast tennis ook een eerste introductie tot padel. De blauwe Bandido waagt zijn eerste stappen op een half padelterrein, speelt met allerlei balsoorten en oefent al springend en spelend het balgevoel.

Het kidstennispakket blauw omvat:
- 20 x 1 lesuur in de week
- 7 x  vrij begeleid tennis / padel / omnisport
- Deelname aan 2 kidsdays**
- Gebruik rackets en materiaal

Prijs:  280 euro. 

De lessen gaan door op woensdag en/of zaterdag

Kastaar Blauw.jpg
Blauwe Bandido.jpg
Kids: Tekst

RODE KASTAAR
(7 en 8 jaar)

Net zoals bij blauw leren ze op een speelse manier de technische vaardigheden van het tennisspel, maar het terrein wordt groter en de tennisbewegingen dus ook: we leren een échte tennisslag! De focus ligt op veel spelen en de eerste stapjes in wedstrijd spelen. Kinderen spelen over de breedte van het dubbelterrein met de rode softbal.  Alles wordt gebracht op een leuke manier met toffe oefenvormen.

Het kidstennispakket rood omvat:

- 20 x 1 lesuur in de week in groepjes van max 4

- 7  begeleid tennis / padel / omnisport

- Deelname aan 2 fundays**

- Gebruik rackets en materiaal

Prijs 350 euro. 

De lessen gaan door op woensdag en/of zaterdag

Kastaar Rood.jpg
Kids: Tekst

ORANJE KASTAAR
(9-10 jaar)

De tennistactiek wordt belangrijker: Ze leren diep en breed spelen. Dubbelspel en de bovenhandse opslag komen aan bod. Kinderen spelen op een korter en smaller terrein met de oranje softbal.

Het kidstennispakket rood omvat:

- 20 x 1 lesuur in de week in groepjes van max 4
- 7  begeleid tennis / padel / omnisport
- Deelname aan 2 fundays**
- Gebruik rackets en materiaal

Prijs 350 euro

De lessen gaan door op woensdag en/of zaterdag
 

GROENE (11 jaar)
GELE KASTAAR (12+ jaar)

Je kind oefent verder op mentale vaardigheden, tactiek, techniek en conditie. De slagen verfijnen en ze gebruiken de groene overgangsbal. Kinderen spelen op een , een verkorte versie van de volledige lengte van het terrein. Na Groen is je kind helemaal klaar om met een échte gele bal op een volledig terrein te spelen. 

We leren in deze kleuren de tactische en technische vaardigheden aan elkaar te koppelen om zo een tennisspel onder de knie te krijgen.

Het kidstennispakket Tiener omvat:

- 20 x 1 lesuur in de week

- 7 x 1 uur vrij begeleid tennis / padel / omnisport
- Deelname aan 2 fundays **
- Gebruik rackets en materiaal

Prijs: 365 euro.

De lessen gaan door op woensdag en/of zaterdag

Kastaar Groen.jpg
Kastaar Oranje.jpg
Kids: Tekst

* Begeleid tennis /padel / omnisport

= Naast de les voorzien we ook een moment waar kinderen leren tegen elkaar tennissen/padellen. Uiteraard is deelname hier belangrijker dan winnen. De kinderen leren zo ook andere kinderen kennen die niet in hun lesgroep zitten. 

** Kidsday/Funday

= op een kidsday/funday worden tennismomenten afgewisseld met leuke activiteiten op de tennisclub. Starten doen we ‘s morgens met wit en blauw, nadien volgt rood, oranje, groen en geel. Om de 2 uur wordt er een andere groep verwacht. Maar er is een ganse dag animatie: schminken, clown, lekkere wafels, springkasteel..; een dag genot voor de kinderen/tieners terwijl de ouders kunnen genieten van een lekkere aperitief.

Data nog te bepalen

Whatsapp jeugd tennis.jpg
bottom of page